Close

Liefde zonder voorwaarden

In de Hof van Getsemane loop ik om duizenden jaren oude olijfbomen. Ik verbaas me, over het ontstaan van de jonge bomen aan de voeten van de oude stammen.
Jezus was hier, worstelend met wat hem te wachten stond. Ik probeer in te voelen wat hem bewoog, het lukt niet. Op de terug weg, hoog in de wolken, realiseer ik mij dat Israël voor mij het land van de God uit het Oude testament van de bijbel is. GOD, leraar, Vader, die vol Liefde zijn kinderen begeleidt. Kinderen, die onvolwassen, nog steeds niet de wijsheid van de Liefde bezitten.

In Italië loop ik in een oude olijfgaard, ik denk aan Getsemane, voel de aanwezigheid van Jezus die met mij gaat. Spontaan omarm ik de stam van een olijfboom, ik voel de energie stromen die verbinding legt. De open hemel kust de aarde als een geliefde, koestert mij in de onvoorwaardelijke LIEFDE! Dit is wat Jezus mij wil doorgeven. Wat een geschenk dit te ervaren!
Met een kus laat ik de stam van de olijfboom los en sta in de hedendaagse werkelijkheid. Onderga de schoonheid van de boomgaard waar de zon haar stralen laat spelen. Ik zie een tak liggen, raap hem op. Een symbool, dat de dragende Onvoorwaardelijke LIEFDE van het LEVEN voortdurend aanwezig is!

Geschreven 29 mei 2021 Wijk bij Duurstede.